Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.nl
Pergolainfo.nl Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Veranda

Als we zaken zoals de pergola, terrasoverkapping en het prieel bespreken kunnen we natuurlijk de veranda ook niet vergeten. Het broertje van de pergola is een pak luxueuzer. Eigenlijk is het eerder een terrasoverkapping met zijwanden dan een pergola. De veranda wordt immers rechtstreeks aan de woning gebouwd. Dit kan om het woonoppervlak te vergroten of gewoon om het hele jaar lang te kunnen genieten van een soort terrasoverkapping zonder daardoor koud te leiden.

Veranda’s zijn veel ingewikkelder te plaatsen omdat ze liefst zo energie efficiënt moeten zijn en vaak ook perfect moeten aansluiten bij de al bestaande woning. Daardoor ligt de prijs veel hoger dan een pergola. Pergola’s, terrasoverkapping en veranda offertes kan je hier aanvragen.

 

Veranda mogelijkheden

Er zijn twee ‘soorten’ veranda’s. Bij deze verschillende soorten veranda’s heb je uiteraard nog heel wat customisatiemogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een puntdak, plat dak of hellend dak. Maar ook de materiaalkeuze kan je zelf kiezen. Hout, aluminium en PVC zijn vaak gekozen. Buiten deze persoonlijke keuzes kan je kiezen voor een leef- of woonveranda en een aanbouwveranda.

Een leefveranda of woonveranda is in feite een aanbouw aan je huidige woning. Het gaat dus om een uitbreiding van de bestaande woning. Er zijn daardoor ook erg grondige renovatiewerken voor nodig. Meestal wordt een leefveranda bij een nieuwbouw geplaatst. De aanbouwveranda vergt veel minder breekwerk. Deze wordt gewoon tegen de bestaande gevel geplaatst. Het is dus nog het best te vergelijken met een terrasoverkapping. Maar dan wel eentje die uitstekend is geïsoleerd en waar je omringd bent door gesloten wanden.

veranda info

 

Prijs veranda

Naast de dichte wanden en de uitstekende isolatie is er nog een ander groot verschil tussen pergola’s en veranda’s. De prijs. Het spreekt voor zich dat al deze extra werken je een pak extra zullen kosten. Gelukkig is deze investering wel de moeite waard, want bij doorverkoop zal je dit zeker kunnen doorrekenen aan de nieuwe eigenaars.

Hout is het duurst, gevolgd door aluminium. PVC ligt over het algemeen twintig tot dertig procent lager dan de andere materialen. Prijzen hangen natuurlijk af van jouw wensen. Toch mag je minstens op vijfduizend euro rekenen voor een erg basis veranda. Offertes aanvragen voor veranda’s kan via deze pagina. Wees meteen zo duidelijk mogelijk in je omschrijving. Alleen zo krijg je meteen een juiste prijs toegestuurd zonder dat daar later nog extra kosten worden aan toegevoegd.

 

Vergunning veranda

Vergeet niet dat je in sommige gevallen ook een vergunning nodig hebt voor een veranda. Als op jouw bouwoppervlak nog geen hopen andere bijgebouwen staan is dit meestal niet het geval. Toch is het mogelijk en bovendien zijn er enkele uitzonderingen. In totaal mag er maar veertig vierkante meter aan bijgebouwen op jouw terrein zijn geplaatst. Als de veranda dit zou overschrijden is een vergunning aanvragen noodzakelijk.

Wanneer de veranda trouwens hoger wordt dan drie en een halve meter, is een vergunning altijd nodig. Ruimtelijk kwetsbaar gebied en oeverzones zijn onderhevig aan een volledig andere wetgeving. Als je dus niet zeker bent ga je maar best even naar het stadhuis om alles na te vragen.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.