Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.nl
Pergolainfo.nl Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Pergola zonwering

Een pergola wordt niet altijd specifiek verkocht als zonwering. Vaak wordt het ook gewoon verkocht als een soort afdak voor zelf onder te zitten maar ook als opbergruimte voor andere spullen. Toch is zonwering een belangrijk onderdeel van de pergola en willen we er in dit artikel iets dieper op ingaan. Want een pergola is dan wel zonwerend, maar hoe kan je een pergola nog effectiever als zonwering gaan gebruiken? Lees hieronder meer over pergola zonwering.

Een pergola is op zich al uitstekend dienstdoend als zonwering. Het afdak creëert immers een groot schaduwoppervlak voor ieder wie er onder zit. Toch is de pergola niet op alle uren van de dag even effectief. Wanneer de zon daalt of stijgt verplaatst de schaduw zich immers en soms zit je, zelf met een pergola, nog steeds in de volle zon. Daarom is een pergola zelf niet altijd voldoende. Zeker als je een pergola hebt gekozen met glas of doorzichtig plastic geïntegreerd. Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg opties om je pergola volledig zonwerend te maken.

Ontvang vrijblijvend prijzen voor een pergola op maat van jouw wensen van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Complete pergola zonwering

De plek waar nog het meest zonlicht en/of zonnewarmte kan door komen zijn vaak de zijkanten en de voorkant van de pergola. Hier heb je twee oplossingen voor. Als je voor een pergola met doek hebt gekozen is de eerste optie het mooist. In plaats van het doek te strak aan te spannen kan je het doek ook gewoon wat losjes aanbrengen. Hierdoor heb je nog extra stof over die dan over de pergola kan hangen en dienst doen als een soort hangend terrasscherm. ls je liever een strakkere pergola wilt is de combinatie met een vast terrasscherm het best. Dit kan een tuinscherm zijn, of een scherm uit een doek die zonlicht blokkeert.

De tweede optie is iets duurder, maar vaak ook wel mooier. Laat screens installeren in combinatie met je pergola. Zo behoud je nog steeds je zicht, maar ben je wel verlost van het storende zonlicht. Als je met een glazen of doorzichtig polycarbonaat dak werkt en je pergola ook zonwerend moet zijn, is er geen andere keuze dan ook voor een zonnescherm te kiezen. Dit scherm wordt dan bovenop het dak gemonteerd en kan vervolgens toe worden geschoven wanneer gewenst. Dit kan ook volautomatisch gebeuren, met behulp van sensoren. Meer over het zonnescherm kan je trouwens ook hier lezen.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.