Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.nl
Pergolainfo.nl Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Lamellen pergola

Een pergola is natuurlijk al een type zonwering, maar er is vrij weinig aanpasbaar aan als je kiest voor vaste materialen. Als je kiest voor een pergola waarvan het dak en / of de zijkanten uit lamellen bestaat (latjes, meestal uit aluminium) dan kan je je pergola veel ‘regelbaarder’ maken. Soms wordt deze pergola ook geadverteerd als een pergola met louvres. Je kan zo zelf controleren hoeveel licht en warmte je binnenlaat afhankelijk van de warmte en het zonlicht die er op dat moment is. Door dit te controleren regel je tegelijkertijd ook de ventilatie onder je pergola.

 

Waarom of waarom niet voor lamellen kiezen?

Er zijn enkele voor- en nadelen die samenhangen aan een pergola met lamellen. Hieronder lees je welke dat zijn.

 

Waarom wel?

  • Zon en ventilatie worden perfect regelbaar. Je kan jezelf ook makkelijk afsluiten voor wind en regen.
  • Je pergola wordt plots heel wat bruikbaarder. Ook in minder warme dagen kan je van de zon genieten zonder dat het te koud wordt onder je pergola.
  • Indien de pergola voor je huis staat kan dit heel wat zonnewarmte (in de winter) blokkeren. Door de lamellen open te zetten kan je hiervan een groot deel terug recupereren.

 

Waarom niet?

  • Als je liever een overkapping wilt die volledig open schuifbaar is, is dit geen ideale oplossing. Kies dan liever voor een pergola met een zonwerend doek.
  • Automatisatie is aangeraden. En dat voel je in de kostprijs.

 

Ontvang vrijblijvend prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

pergola lamellen

 

Automatisatie: de mogelijkheden

Vooraleer je een pergola met lamellen laat installeren weet je natuurlijk best wat de mogelijkheden zijn als het gaat om de automatisatie ervan. De meest eenvoudige vorm is natuurlijk gewoon de drukknop of de afstandsbediening waarmee je de opening van de lamellen reguleert.

Als je liever een beetje meer luxe hebt, kan je kiezen voor de volautomatische weersensoren. Afhankelijk van de hoeveelheid zon, regendruppels en wind passen de lamellen zich altijd vanzelf aan. Bedenk ook dat er heel wat verschillen in de lamellen zelf zijn. Tegenwoordig zijn er speciale varianten die ervoor zorgen dat regendruppels automatisch naar de zijkanten van de lamellen worden geleidt en daar worden afgevoerd. Zo wordt jij of je meubilair nooit nat; zelf als je lamellen open staan.

 

Prijs lamellen pergola

Iets hoger in dit artikel kon je al lezen dat een lamellen pergola duurder is doordat je automatisatie niet kunt uitsluiten.
Een exacte kostprijs is moeilijk mee te geven, aangezien je rekening moet houden met de kwaliteit, het type automatisatie, de grootte van de pergola, het materiaal, installatiekosten, … Maar gemiddeld ligt de prijs van een pergola met lamellen tussen 400 en 1000 euro per vierkante meter.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.