Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.nl
Pergolainfo.nl Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Pergola prijs

In dit artikel geven we een samenvatting van de kosten die je voor de verschillende types pergolas zou kunnen betalen. Daarnaast vermelden we ook waarvan de kostprijs allemaal kan afhangen. Al deze bedragen zijn slechts gemiddeldes of schattingen. Om de exacte prijs van een pergola te weten te komen kan je dit formulier invullen.

 

Kostprijs pergola’s

Afhankelijk van het materiaal zal de prijs van de pergola variëren. De kosten van aluminium en hout zijn heel gelijklopend. Met prijzen die meestal iets hoger liggen dan 1000 euro, kan je vo or deze materialen al zeker een pergola aankopen. Polycarbonaat of een pergola met een doek kan mogelijk iets goedkoper zijn. Toch mag je ook rekenen op een startprijs van 850 euro.

pergola prijs info

 

Waarvan zal de pergola prijs afhangen?

Naast de materiaalkeuze zijn er natuurlijk nog factoren die je pergola duurder of goedkoper zullen maken. Het eerste wat een meerkost kan zijn, zijn de plaatsingskosten. Als gemiddelde mag je per vierkante meter pergola op 50 euro plaatsingskosten rekenen. Bedenk wel dat je slechts 6% btw betaalt als je een pergola door een geregistreerd aannemer laat plaatsen, in plaats van 21% die anders is verplicht.

Je kon het al denken, maar hoe groter de pergola, hoe duurder de eindprijs zal worden. Ook de plaatsingskost zal dan iets hoger liggen.

Wil je extras? Dan zal je daarvoor ook in de geldbeugel moeten tasten. Automatisering van bijvoorbeeld het dak, plaatsen van extra zonwering, verlichting plaatsen, schuifwanden installeren, gordijnen in de pergola integreren, … Het kan allemaal! Bespreek dit alles zeker met de aannemer, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Prijsoffertes aanvragen

Door een prijsofferte aan te vragen via onze offertedienst, krijg je gegarandeerd de laagste pergola prijs tegen de hoogste kwaliteit. Je komt in contact met verschillende aannemers, waardoor je de verschillende offertes met elkaar kan vergelijken. Het voordeel daarvan is, dat je de prijs ook kan drukken door tegen de andere aannemers te melden dat je bepaalde opties goedkoper kan krijgen bij een andere aannemer, met bewijs van de offerte van die andere aannemer.

Een ander voordeel is dat je de werkwijze en de verschillende mogelijkheden kan vergelijken. Daarnaast is gebruik maken van deze dienst volledig gratis en hoef je ook geen aankoop te doen indien je geen interesse hebt.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.