Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.nl
Pergolainfo.nl Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Carport

Een overkapping hoeft niet alleen mensen te beschermen tegen vervelende weersinvloeden. Het kan ook bedoelt zijn om objecten onder te laten schuilen zodat ze droog blijven, veilig opgeborgen staan en niet vuil worden. De bekendste ‘overkapping voor objecten’ is wellicht de carport. Een overkapping voor je auto. We geven hieronder beperkte info over dit onderwerp.

Ontvang vrijblijvend prijzen voor een carport op maat van jouw wensen van erkende plaatsers via de offertepagina

 

Mogelijkheden carports

Je hebt vrijwel dezelfde mogelijkheden bij een carports als bij een pergola. De materiaalkeuze is grotendeels hetzelfde. Zo kan je ook kiezen voor aluminium, hout, PVC, glas, metaal, … Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, zoals je al kon lezen op de desbetreffende pagina’s. De afmetingen van een carport zijn wel anders dan bij een terrasoverkapping. Je moet immers voldoende ruimte hebben om een wagen onder te kunnen parkeren.

Als standaardafmeting wordt aangeraden een carport aan te schaffen van minimaal 3,6 op 7,2 meter. Een dubbele carport wordt 7,2 op 7,2 meter. Om helemaal zeker te zijn dat je auto toch echt wel onder die carport past, meet je je auto natuurlijk best nog eens op. Heb je liever wat meer ruimte om uit te stappen of andere zaken onder de carport te kunnen opbergen? Houd daar dan ook rekening mee bij de aanschaf van de carport.

 

carport info

 

Mechanisatie carport

Een carport schrikt sommige mensen af omdat het nog te open is. Het klopt dat je bij een garage meer veiligheid hebt (tegen een hogere prijs). Bij een garage wordt de auto immers volledig afgesloten, met een deur om de auto binnen- en buitenshuis te laten. Een oplossing om je carport veiliger te maken is om ze te voorzien van een poort/deur.

Dit is uiteraard enkel mogelijk als de carport reeds drie wanden heeft. Een tweede, veel duurdere optie, is om je carport mechanisch te maken. Hierbij kan de carport, en de auto, door een simpele druk op de knop in de grond worden opgeborgen. Zo bespaar je plaats én staat je auto helemaal veilig.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.