Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.nl
Pergolainfo.nl Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Pergola voordelen

Het liefst heeft je toekomstige aanschaf natuurlijk wel enkele voordelen… Gelukkig heeft een pergola wel meerdere voordelen!In dit artikel sommen we ze allemaal op en geven we je wat extra uitleg bij al deze pluspunten. Vergeet niet om ook eens de nadelen te bekijken.

 

De voordelen van een pergola

1. De bedoeling van een pergola is om je af te schermen tegen weersomstandigheden. Door als zonwering te werken houdt het de zon op afstand, zodat je nog altijd kan genieten van de heerlijke warmte, zonder te verbranden of verblind te worden door te felle zonnestralen.
Niet alleen zon, maar ook regen wordt tegengehouden. Soms is het prettig om buiten te zitten en de regen te horen kletteren op het dak van de pergola. Natuurlijk wil je zelf liefst niet nat worden… En da’s natuurlijk perfect mogelijk met een pergola!

2. Een vergunning aanvragen voor een pergola te bouwen die kleiner is dan 30m² hoeft niet.
Dat bespaart je meteen ergernis, opwinding en natuurlijk de kosten van een architect die anders plannen zou moeten uittekenen om voor te leggen aan de gemeente.
Let wel op! Als je reeds beschikt over andere overkappingen, tuinhuizen, blokhutten en dergelijke, bekijk dan hoeveel deze gebouwen reeds van plaats innemen. In totaal mag je maximum 30m² extra bebouwen.

3. Een nadeel kan je soms omzetten in een voordeel!
Bij de nadelen vond je terug dat een pergola niet op ieder moment van het jaar kan worden gebruikt. Het is immers niet erg aangenaam om ’s winters buiten te zitten, ook al zit je overdekt…
Om altijd van je pergola te kunnen genieten kan je deze voorzien van schuifwanden. Zo creëer je je eigen veranda, die je zo weer kan ombouwen tot een pergola.

4. Wat wij van pergolainfo.nl zo leuk vinden aan een pergola, is dat het je band met de natuur versterkt. Het is veel aangenamer om in je tuin te zitten in plaats van achter glas te zitten. Zeker in de zomer is dit gevoel onbeschrijfrijk!
Met een pergola hoor je de vogels, ruik je de geuren van de natuur en kan je je ieder moment terugtrekken en toch blijven genieten van al dat moois dat de natuur te bieden heeft.

5. Het grote voordeel ten opzichte van een terrasoverkapping of een veranda is dat je een pergola eender waar kan plaatsen. Je hebt niet per se een steunmuur nodig. Zo kan je je pergola tactisch opstellen op een plek waar meer licht is, of waar je er meer gebruik van zal maken. (bijvoorbeeld aan een zwembad)

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.